Paras pyöräilykypärä – Vertailussa 10 parasta

paras pyöräilykypärä kokemuksia

Pyöräilykypärä on ehdottomasti yksi tärkeimmistä varusteista, kun suunnittelet pyöräilyretkeä tai haluat liikkua pyörällä turvallisesti. Se suojaa pääsi mahdollisilta vammoilta ja loukkaantumisilta, jotka voivat johtua esimerkiksi kaatumisista tai törmäyksistä. Tämän vuoksi on tärkeää valita laadukas ja sopiva pyöräilykypärä, joka istuu hyvin päässä ja tarjoaa optimaalisen suojan.

Markkinoilla on kuitenkin valtava määrä erilaisia pyöräilykypäriä eri ominaisuuksilla ja hintaluokissa. Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen parasta pyöräilykypärää, jotka ovat saaneet paljon kehuja käyttäjiltä ja testaajilta. Vertailumme auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan kypärän, joka tarjoaa suojaa ja mukavuutta pyöräillessäsi. Lue artikkelimme ja löydä paras pyöräilykypärä juuri sinulle!

Parhaat pyöräilykypärät vertailussa

 1. Paras pyöräilykypärä – GIRO Revel.
 2. Paras naisten pyöräilykypärä – X-COOL City.
 3. Paras lasten pyöräilykypärä – Nutcase Little Nutty Watermelon MIPS.
 4. Hyvä pyöräilykypärä – Cratoni Pacer.
 5. Tyylikäs pyöräilykypärä – MET Crossover.
 6. Turvallinen lasten pyöräilykypärä – Bell Nomad Jr.
 7. Tyylikäs naisten pyöräilykypärä – Bell Spark.
 8. Kevyt pyöräilykypärä – Nutcase Street Cream.
 9. Iso pyöräilykypärä – GIRO Bishop XL.
 10. Hieno pyöräilykypärä – Nutcase Little Leaf It.

1. Paras pyöräilykypärä: GIRO Revel

Paras pyöräilykypärä


Etsitkö parasta pyöräilykypärää, joka yhdistää tyylikkään ulkonäön ja käytännöllisyyden? Giro Revel -kypärä on juuri sitä mitä tarvitset. Sen moderni ja tyylikäs muotoilu antaa sinulle itsevarmuutta ja saa sinut erottumaan joukosta. Kypärän Acu-Dial kiristyspanta mahdollistaa helpon ja nopean säädön, joten voit varmistaa sen istuvan mukavasti ja turvallisesti päähäsi.

Giro Revel -kypärän hyttysverkko edessä estää hyönteisten pääsyn kypärään, mikä lisää mukavuuttasi ja vähentää häiriötekijöitä pyöräillessäsi. Kypärän In-Mold teknologia tarjoaa lisäsuojaa, sillä sen iskuasuojaava vaahtorakenne auttaa vaimentamaan iskuja, jos sattuisit kaatumaan.

Kypärä on myös hyvin ilmastoitu, joten voit nauttia pyöräilystä mukavasti kaikissa olosuhteissa. Giro Revel -kypärä on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen perusmalli, joka sopii monipuoliseen käyttöön ja tarjoaa erinomaisen suojan ja mukavuuden kaikissa olosuhteissa. Tämä kypärä on ihanteellinen valinta kaikille, jotka haluavat yhdistää tyylikkään muotoilun, hyvän istuvuuden ja suojan pyöräilykokemuksessaan.

2. Paras naisten pyöräilykypärä: X-COOL City

Paras naisten pyöräilykypärä

Etsitkö parasta naisten pyöräilykypärää, joka yhdistää istuvuuden, tyylikkyyden ja helpon käytettävyyden? X-COOL City -kypärä on juuri sitä mitä tarvitset. Tämä ajattomasti muotoiltu kypärä sopii kaikille kaupunkipyöräilijöille, jotka arvostavat tyylikkyyttä ja toiminnallisuutta.

X-COOL City -kypärän turnlock- kierrettävä säätöpanta mahdollistaa helpon ja nopean asennuksen. Lisäksi kypärän musta lippa on irrotettavissa, joten voit säätää sen sopivaksi erilaisiin sääolosuhteisiin ja tilanteisiin.

Tämä kypärä on myös erittäin hyvin ilmastoitu, sillä siinä on 24 ilmanottoaukkoa, jotka pitävät pään viileänä ja kuivana pitkilläkin pyöräilylenkeillä. Kypärä on saatavilla kolmessa eri värissä – hopea, valkoinen ja musta – joten voit valita juuri sinulle sopivan tyylin.

X-COOL City -kypärä on saatavilla kahdessa eri koossa – 54-58cm ja 58-61cm – joten voit löytää juuri sinulle sopivan koon ja istuvuuden. Tämä kypärä on ihanteellinen valinta kaikille, jotka haluavat yhdistää istuvuuden, tyylikkyyden ja helpon käytettävyyden pyöräilykokemuksessaan.

3. Paras lasten pyöräilykypärä: Nutcase Little Nutty Watermelon MIPS

Paras lasten pyöräilykypärä


Kaipaatko parasta lasten pyöräilykypärää, joka on sekä tyylikäs että turvallinen lapsellesi? Nutcase Little Nutty Watermelon MIPS pyöräilykypärä on täydellinen valinta. Tämä kypärä on suunniteltu erityisesti lapsille ja se yhdistää tyylikkään designin, käyttömukavuuden ja korkean turvallisuustason.

Kypärän kestävä ruiskuvalettu ABS-kuori suojaa tehokkaasti iskuilta ja sen sisällä oleva Crumple Zone EPS-sisus tehostaa suojaa. Kypärä täyttää CE EN-1078 turvallisuusstandardin vaatimukset, joten voit olla varma, että lapsesi on turvassa pyöräillessään.

Kypärässä on 11 muotoiltua tuuletusaukkoa, jotka takaavat täydellisen jäähdytyksen kovemmassakin menossa. Kypärä on myös varustettu 100% MIPS / 360 asteen heijastavuus logojen, heijastavien hihnojen ja sovitusjärjestelmän ansiosta, joten lapsesi on hyvin näkyvissä myös pimeässä.

Kypärän ”Snap & Go” Fidlock magneettinen leukahihnan lukitusjärjestelmä mahdollistaa nopean ja helpon käytön. Irrotettavat 3-osaiset tyynypehmusteet varmistavat turvallisuuden, yksilöllisen istuvuuden ja mukavuuden. Korkeussäädettävä takakiristin ja helposti irrotettava lippa tekevät tästä Nutcase Little Nutty Watermelon MIPS pyöräilykypärästä täydellisen valinnan lapsellesi.

4. Hyvä pyöräilykypärä: Cratoni Pacer

Hyvä pyöräilykypärä

Cratoni Pacer pyöräilykypärä on pyöräilyharrastajan unelma. Se on kevyt, tyylikäs ja monipuolinen kypärä, joka sopii erinomaisesti niin kaupunkipyöräilyyn kuin maastolenkeillekin. Kypärän InMold-rakenne tekee siitä kestävän ja samalla kevyen käyttää.

Cratoni Pacerin LFS-säätömekanismi takaa erinomaisen istuvuuden ja kevyen painon. Kypärän 20 ilmanottoaukkoa varmistavat sen, että pää pysyy mukavan viileänä kovimmassakin menossa. Mukavan tuntuinen leukaremmi on nopea ja helppo kiinnittää, jotta kypärä pysyy tiukasti paikallaan kaikissa tilanteissa. Kypärän etulippa on myös irrotettavissa.

Cratoni Pacerin CE EN 1078 ja CPSC -hyväksynnät takaavat sen, että kyseessä on turvallinen ja luotettava pyöräilykypärä. Se on saatavana useissa eri väreissä, joten voit valita juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Pyöräilyharrastajan kannattaa ehdottomasti hankkia Cratoni Pacer -kypärä, joka on yksi markkinoiden laadukkaimmista kypäristä.

5. Tyylikäs pyöräilykypärä: MET Crossover

Tyylikäs pyöräilykypärä

MET Crossover Pyöräilykypärä on täydellinen valinta aktiiviselle pyöräilijälle, joka arvostaa tyylikästä ja toimivaa kypärää. Kypärän kestävästä muovista valmistettu InMold-rakenne yhdistettynä 15 ilma-aukkoon takaa optimaalisen ilmanvaihdon ja mukavan tunteen päässä kovemmassakin menossa.

MET Crossoverin keveys ja erinomainen istuvuus varmistavat, että kypärä tuntuu miellyttävältä koko ajon ajan. Kypärä on saatavana kahdessa koossa, M ja XL, joten se sopii monen kokoisille päille.

Mattamusta väri on tyylikäs ja ajaton, ja kypärä täyttää kaikki turvallisuusvaatimukset. Se on EN 1078 -sertifioitu ja tarjoaa täydellisen suojan kaikissa tilanteissa. MET Crossover on siis luotettava valinta jokaiselle pyöräilijälle, joka haluaa yhdistää tyylikkyyden ja turvallisuuden.

6. Turvallinen lasten pyöräilykypärä: Bell Nomad Jr

Turvallinen lasten pyöräilykypärä

Bell Nomad Jr on erinomainen valinta lapsille ja nuorille, jotka rakastavat aktiivista elämäntyyliä ja haluavat pitää päänsä turvassa pyöräilylenkeillä. Kypärän tarkka istuvuus ja kätevä kiristyspanta takaavat mukavan ja turvallisen käyttökokemuksen.

Kypärän In Mold -rakenne kestää kovaa käyttöä pitkään ja tarjoaa erinomaisen suojan iskuja vastaan. Bell Nomad Jr:n monipuolinen design sopii kaikenlaisiin pyöräilyaktiviteetteihin ja se on saatavilla lasten ja nuorten universal-kokoisena, joka sopii päänympäryksille 52-57 cm.

Bell Nomad Jr:n laadukas ja kestävä rakenne sekä tyylikäs design tekevät siitä erinomaisen valinnan nuorille pyöräilijöille, jotka haluavat pitää huolta sekä tyylistään että turvallisuudestaan.

7. Tyylikäs naisten pyöräilykypärä: Bell Spark

Tyylikäs naisten pyöräilykypärä

Bell Spark JR on loistava valinta nuorille pyöräilijöille, jotka arvostavat turvallisuutta ja mukavuutta. Kypärän Fusion In-Mold -rakenne yhdistää kevyen polykarbonaattikuoren ja iskunvaimentavan EPS-vaahtomuovin, joka tarjoaa optimaalisen suojan kaatumistilanteissa.

Ergo Fit -kiristyspanta tarkoittaa, että kypärän istuvuus on aina juuri oikea. Sweat Guide -tekniikka varmistaa, että hiki ei valu silmiin ajon aikana. Virtaviivainen muotoilu ja kirkas vihreä väri tekevät kypärästä tyylikkään ja helposti huomattavan liikenteessä.

Tämä kypärä sopii nuorille pyöräilijöille, jotka haluavat pyöräillä turvallisesti ja mukavasti, ilman että se vaikuttaa heidän tyyliinsä. Bell Spark JR on erinomainen valinta, joka on suunniteltu nuorten pyöräilijöiden tarpeita silmällä pitäen.

8. Kevyt pyöräilykypärä: Nutcase Street Cream

Kevyt pyöräilykypärä

Nutcase Street Cream MIPS pyöräilykypärä on loistava valinta pyöräilyyn niin kaupungilla kuin maastossakin. Kypärän kestävä ruiskuvalettu ABS-kuori ja Crumple Zone EPS-sisus antavat erinomaisen suojan pään ympärille. Kypärässä on 11 muotoiltua tuuletusaukkoa, jotka pitävät pään mukavan viileänä pyöräillessäsi.

Turvallisuus on tärkeää Nutcase Street Cream MIPS pyöräilykypärässä, joka täyttää CE EN-1078 turvallisuusstandardit. Kypärän 100% MIPS-teknologia yhdessä 360 asteen heijastavien logojen, hihnojen ja sovitusjärjestelmän kanssa tekevät kypärästä erittäin turvallisen käyttää.

Kypärän leukahihnan lukitusjärjestelmä on nopea ja helppo käyttää Snap & Go -ominaisuuden ansiosta. Irrotettavat 3-osaiset tyynypehmusteet varmistavat kypärän yksilöllisen istuvuuden ja mukavuuden. Korkeussäädettävä takakiristin ja helposti irrotettava lippa tekevät Nutcase Street Cream MIPS pyöräilykypärästä käytännöllisen ja tyylikkään valinnan pyöräilyyn.

9. Iso pyöräilykypärä: GIRO Bishop XL

Iso pyöräilykypärä

GIRO Bishop on pyöräilykypärä, joka yhdistää tyylikkään muotoilun ja laadukkaan suojan. Kypärässä on käytetty kestävää ja kevyttä In-Mold -rakennetta, joka suojaa päätä tehokkaasti. Kypärän Acu-Dial-kiristyspanta takaa tarkan istuvuuden ja helpon säädön.

Kypärän edessä on hyttysverkko, joka estää hyönteisten pääsyn kypärän sisään ja pitää ajon miellyttävänä. GIRO Bishopin 22 ilmanottoaukkoa pitävät pään viileänä kuumillakin keleillä. Kypärä täyttää CPSC- ja CE- turvallisuusstandardit, joten voit nauttia pyöräilystä turvallisesti ja tyylikkäästi.

10. Hieno pyöräilykypärä: Nutcase Little Leaf It

Hieno pyöräilykypärä

Nutcase Little Leaf It MIPS pyöräilykypärä on loistava valinta niille, jotka haluavat yhdistää tyylin ja turvallisuuden. Kypärässä on kestävä ruiskuvalettu ABS-kuori, jonka sisällä on Crumple Zone EPS-sisus, joka tarjoaa suojaa mahdollisissa onnettomuustilanteissa. Kypärässä on myös 11 muotoiltua tuuletusaukkoa, jotka takaavat optimaalisen ilmanvaihdon ja pitävät sinut viileänä ajettaessa.

Turvallisuus on aina etusijalla Nutcase Little Leaf It MIPS -kypärässä. Se täyttää CE EN-1078 turvallisuusstandardin ja on varustettu MIPS-teknologialla, joka suojaa aivot vääntövoimilta. Kypärässä on myös 360 asteen heijastavuus logojen, heijastavien hihnojen ja sovitusjärjestelmän ansiosta, joka lisää näkyvyyttä liikenteessä.

Kypärän istuvuus on tärkeä tekijä, ja Nutcase Little Leaf It MIPS -kypärä on varustettu irrotettavilla 3-osaisilla tyynypehmusteilla, jotka varmistavat yksilöllisen istuvuuden ja mukavuuden. Kypärässä on myös korkeussäädettävä takakiristin, joka varmistaa tarkan ja mukavan istuvuuden.

Nutcase Little Leaf It MIPS -kypärässä on myös kätevä ”Snap & Go” Fidlock magneettinen leukahihnan lukitusjärjestelmä, joka helpottaa kypärän pukemista ja riisumista. Kypärässä on myös helposti irrotettava lippa, joka antaa sinulle mahdollisuuden valita haluatko käyttää sitä vai ei. Tämä kypärä on täydellinen valinta kaikenikäisille pyöräilijöille, jotka haluavat yhdistää tyylin, turvallisuuden ja mukavuuden.

Miten valita paras pyöräilykypärä?

Pyöräilykypärä on oleellinen osa pyöräilijän varustusta. Se suojaa pään vaurioilta onnettomuustilanteessa ja saattaa jopa pelastaa henkesi. Mutta miten valita oikea pyöräilykypärä?

Määritä ensin oma päänympäryksesi, jotta voit valita oikean kokoisen kypärän. Tämä voidaan tehdä helposti mittaamalla pään ympärys senttimetreinä juuri kulmakarvojen yläpuolelta. Useimmat pyöräilykypärät ovat saatavilla eri kokoina, joten muista tarkistaa kypärän saatavilla olevat koot ja valita oikea koko pään ympärysmitan perusteella.

Seuraavaksi tulee kypärän turvallisuusstandardi. Kypärän tulee täyttää tietyt turvallisuusstandardit, kuten CE EN-1078, jotta se on turvallinen käyttää. Tämä tarkoittaa, että kypärän on läpäistävä tietyt iskunkestävyys- ja turvallisuustestit. Muista tarkistaa, että valitsemasi kypärä täyttää turvallisuusstandardit.

Kypärän tyyli ja rakenne vaikuttavat myös kypärään. In-mold -rakenne on yleinen kypärärakenne, jossa kypärän sisus ja ulkokuori ovat yhdistettyjä, mikä tekee kypärästä kevyen ja kestävän. Lisäksi jotkut kypärät voivat olla varustettu MIPS-teknologialla, joka tarjoaa paremman suojan pyörimisliikkeiltä, jotka voivat johtaa aivovaurioihin onnettomuustilanteessa.

Tuuletusaukot ovat myös tärkeitä, sillä ne auttavat pitämään pään viileänä lämpiminä päivinä. Useimmat kypärät ovat varustettu useilla tuuletusaukoilla, jotka parantavat ilman virtausta kypärän sisällä.

Kypärän tulee istua tiukasti, mutta mukavasti pään päällä. Useimmat kypärät ovat varustettu säädettävillä hihnoilla ja takakiristyksillä, jotka mahdollistavat kypärän istuvuuden säätämisen yksilöllisesti.

Pyöräilykypärän koko

Kypärän käyttö on erittäin tärkeää, mutta yhtä tärkeää on myös valita oikean kokoinen kypärä. Väärän kokoisen kypärän käyttö voi johtaa epämukavuuteen, huonoon istuvuuteen ja ennen kaikkea, turvallisuusriskiin. Tässä koko-oppaassa käymme läpi, miten valita oikean kokoinen pyöräilykypärä.

 1. Mittaa päänympärys: Voit tehdä tämän käyttämällä mittanauhaa tai paperinauhaa, jota voit mitata tavallisella mittanauhalla. Mittaa päänympäryksesi noin 2,5 cm kulmakarvojen yläpuolelta, otsan korkeimmalta kohdalta ja takaa hieman niskan yläpuolelta. Muista, että kypärän tulee istua tiiviisti, mutta ei kiristävästi.
 2. Tarkista koon mittataulukko: Kun olet mitannut päänympäryksesi, tarkista pyöräilykypärän valmistajan mittataulukko. Taulukosta löydät kypärän koot ja niihin liittyvät päänympärysmitat. Jokaisella valmistajalla voi olla hieman erilaiset koot, joten on tärkeää tarkistaa mittataulukko jokaisen kypärän kohdalla erikseen.
 3. Sovita kypärä: Kun olet löytänyt oikean kokoisen kypärän mittataulukon avulla, sovita kypärä päähäsi. Kypärän tulee istua tasaisesti ja tiiviisti päässäsi ilman paine- tai kohoumakohtia. Kypärän reunan tulee olla noin 2,5 cm kulmakarvojen yläpuolella ja kypärän tulee peittää koko otsasi. Jos kypärä ei istu hyvin, kokeile eri kokoista tai mallista kypärää.
 4. Säädä kiristyspanta: Kun olet löytänyt sopivan kokoisen kypärän, säädä kiristyspanta sopivaksi. Kiristyspanta auttaa kypärää istumaan tiiviisti päähäsi ja estää sen liukumisen. Kypärän tulee istua niin tiiviisti, että se pysyy päässä, kun pää heiluu, mutta ei niin tiiviisti, että se tuntuu epämukavalta tai aiheuttaa päänsärkyä.

Pyöräilykypärä kokemuksia

Pyöräilykypärä on tärkeä osa pyöräilyvarusteita, sillä se suojaa päätä onnettomuustilanteissa. Olemme keränneet yhteen kolmen pyöräilyn harrastajan, Samin, Niilon ja Heidin, kokemuksia pyöräilykypäristä. Kaikki kolme ovat kokeneita pyöräilijöitä ja ovat testanneet useita eri pyöräilykypäriä.

Sami, joka on harrastanut pyöräilyä jo usean vuoden ajan, suosittelee Giro Scamp MIPS -pyöräilykypärää. ”Kypärä on kevyt ja mukava pitää päässä. Siinä on myös MIPS-teknologia, joka lisää turvallisuutta. Olen joutunut kaatumaan kerran pyörän kanssa, ja kypärä suojasi pään todella hyvin. Ei tullut edes pientäkään naarmua päähän.” Sami sanoo.

Niilo, joka harrastaa maastopyöräilyä, on löytänyt suosikkinsa Bell Sixer MIPS -pyöräilykypärästä. ”Kypärä istuu hyvin päähän, ja sen ilmanvaihto on todella hyvä. Pidän myös siitä, että siinä on MIPS-teknologia ja Fidlockin magneettinen lukitusjärjestelmä, joka tekee kypärän laittamisesta ja ottamisesta todella helppoa.” Niilo kertoo.

Heidi, joka pyöräilee päivittäin työmatkoja, suosittelee Nutcase Street MIPS -pyöräilykypärää. ”Pidän kypärän tyylikkäästä ulkonäöstä ja siitä, että siinä on MIPS-teknologia. Kypärä on myös todella mukava pitää päässä, ja sen ilmanvaihto on hyvä. Olen myös testannut sen kestävyyttä, sillä olen pudottanut sen monta kertaa, ja se on kestänyt hyvin.” Heidi kertoo.

Kaikki kolme pyöräilyn harrastajaa suosittelevat lämpimästi pyöräilykypärän käyttöä ja kehuvat nykyajan pyöräilykypärien mukavuutta, turvallisuutta ja tyylikkyyttä. Tärkeintä on kuitenkin löytää juuri itselle sopiva koko ja malli, jotta kypärä istuu hyvin päähän ja suojaa mahdollisimman hyvin onnettomuustilanteissa.

Onko pyöräilykypärää pakko käyttää?

Pyöräily on hauskaa ja terveellistä, mutta se ei ole aina turvallista. Liikenteessä pyöräilijät ovat alttiita onnettomuuksille, jotka voivat johtaa vakaviin vammoihin tai jopa kuolemaan. Tästä syystä pyöräilykypärän käyttö on tärkeää.

Onko pyöräilykypärä pakollinen? Vastaus tähän kysymykseen vaihtelee maittain ja jopa kaupungeittain. Monissa maissa ja kaupungeissa pyöräilykypärän käyttö on pakollista lain nojalla. Esimerkiksi Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Alankomaissa, Itävallassa ja joissakin osavaltioissa Yhdysvalloissa pyöräilijöiden on käytettävä kypärää.

Jotkut vastustavat pyöräilykypärän pakollista käyttöä, sillä he uskovat sen vähentävän pyöräilyn suosiota. Toiset taas pitävät kypärän käyttöä tärkeänä turvallisuuden kannalta.

Vaikka pyöräilykypärän käyttö ei olisikaan pakollista, sen käyttäminen on silti suositeltavaa. Kypärä suojaa päätä vakavilta vammoilta onnettomuustilanteessa. Se voi myös vähentää mahdollisuutta saada aivotärähdys tai aivovamma.

Pyöräilykypärän valinta on tärkeää. Kypärän tulee olla oikean kokoinen ja istua hyvin päähän. Sen tulee myös täyttää turvallisuusstandardit ja olla tarkoitettu pyöräilykäyttöön. Hyvä kypärä on kevyt, ilmastoitu ja mukava pitää päässä.

Pyöräilykypärä voi olla myös tyylikäs asuste, joka heijastaa omaa persoonaa ja tyyliä. Monissa pyöräilykypärissä on erilaisia värejä ja kuoseja, joten jokaiselle löytyy varmasti oma suosikki.