Paras kävelymatto (2023) – 5 mallia vertailussa

Paras kävelymatto

Kävely on yksi helpoimmista tavoista pysyä terveenä ja energisenä, mutta mitä teet, kun ulkona sataa kaatamalla tai kun et vain halua jättää kotia? No, kävelyä varten tarvitset tietenkin kävelymaton!

Mutta kukaan ei halua kävellä tylsällä, epämiellyttävällä tai epäluotettavalla kävelymatolla. Siksi olemme koonneet yhteen kymmenen erilaista kävelymattoa, jotta sinulla on mahdollisuus valita itsellesi juuri se oikea. Riippumatta siitä, oletko kuntosalin harrastaja vai aiotko kävellä kotona katsellessasi Netflixiä, tämä artikkeli auttaa sinua löytämään kävelymaton, joka saa sinut haluamaan kävellä kilometrejä ja kilometrejä – tai ainakin muutaman metrin!

Parhaat kävelymatot

 1. Paras kävelymatto – WalkRo kävelymatto.
 2. Hyvä kävelymatto kotiin – Body-Solid Endurance.
 3. Kävelymatto ja juoksumatto – Tunturi T40 Competence.
 4. Hiljainen kävelymatto – FitNord Walk 200.
 5. Halpa kävelymatto – Gymstick Walking Pad.

1. Paras kävelymatto – WalkRo kävelymatto

paras kävelymatto

Walkro paras kävelymatto on todellinen pelastus kaikille, jotka haluavat pitää liikkumisensa yllä myös kiireisimmillä päivillä. Tämä kävelykone on suunniteltu erityisesti työpisteen käyttöön, joten voit kävellä töiden lomassa ja pitää samalla huolta terveydestäsi. Walkro paras kävelymatto auttaa ehkäisemään istumatyön haittoja, parantaa verenkiertoa ja lisää vireystilaa, joten se on ehdoton hankinta kaikille, jotka haluavat pitää huolta kehostaan ja mielestään.

Walkro kävelymatolla on kevyt, mutta erittäin kestävä rakenne, joka on valmistettu magnesiumin ja teräksen sekoituksesta. Tämä tekee kävelymatosta erittäin helppokäyttöisen ja sen siirtäminen ja säilytys on vaivatonta. Voit nostaa Walkro kävelymaton pystyyn seinälle, jolloin se ei vie turhaa tilaa huoneessa.

Kävelyvauhtia on mahdollista säätää portaattomasti 0,1 km/h portaikolla, joten löydät varmasti itsellesi sopivan kävelyvauhdin. Hitain mahdollinen kävelyvauhti on 0,5 km/h ja nopein 6 km/h, joten voit käyttää Walkro kävelymattoa sekä kevyempään että kovempaan kävelyyn. Walkro kävelymaton leveä kävelyalusta on erittäin turvallinen ja luonnollinen kävellä, ja sen kallistuksen säätö mahdollistaa monipuolisia kävelykokemuksia.

Walkro kävelymatolla on myös monia muita käteviä ominaisuuksia. Sen käytön aikana voit esimerkiksi ladata puhelimesi tai tablettisi sen sisäänrakennetun USB-portin avulla. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää Walkro kävelymattoa vaikka samalla vastaat puhelimeesi tai luet sähköposteja. Voit myös käyttää Walkro kävelymatolla kuulokkeita sen Bluetooth-yhteyden kautta, joten voit kuunnella musiikkia tai podcasteja samalla kun kävelet.

Walkro paras kävelymatto on erinomainen valinta kaikille, jotka haluavat pitää huolta terveydestään ja samalla tehostaa työskentelyään. Sen avulla voit kävellä töiden lomassa ja pitää verenkiertosi kunnossa, joten voit tuntea itsesi energisemmäksi ja tehokkaammaksi koko päivän ajan.

2. Hyvä kävelymatto kotiin – Body-Solid Endurance

Hyvä kävelymatto kotiin

Body-Solid Endurance kävelymatto on täydellinen valinta kotiin tai yhteisökäyttöön. Tämä laadukas kävelymatto on suunniteltu erityisesti kävelyyn ja kuntouttamiseen. Kävelymaton koko kävelyalue on varustettu laajalla käsituella, joka auttaa kävelyn aloittamisessa ja tekee siitä turvallista. Voit myös ottaa tukea etupuolella olevasta käsituesta, joten asentoja on helppo vaihdella.

Kävelymatossa on erittäin vankka rakenne, ja se on varustettu nousurampilla, joka helpottaa matolle nousemista. Astinlaudat ovat leveät ja tukevat, joten käynnissä olevan maton päältä on helppo nousta pois tarvittaessa nopeasti ja turvallisesti.

Body-Solid Endurance kävelymatto on suunniteltu erityisesti kuntoutuskäyttöön, ja se sisältää helppolukuisen LCD-näytön, joka näyttää harjoittelun tiedot, kuten kuljetun matkan, ajan, vauhdin ja kulutetut kalorit. Nopeuden lisääminen ja vähentäminen 0,1 km/h välein on helppoa, joten voit räätälöidä harjoittelusi tarpeisiisi sopivaksi.

Kävelymatto on erinomainen valinta iäkkäämmille henkilöille, rajoittuneen liikkuvuuden omaaville ja kuntoutujille, jotka etsivät turvallista tapaa harjoitella kotioloissa. Kävelymatto ei ole lääkinnällinen laite, mutta se on suunniteltu erityisesti kuntouttavaan kävelyharjoitteluun.

3. Kävelymatto ja juoksumatto – Tunturi T40 Competence

Kävelymatto ja juoksumatto

Etsitkö edullista ja helppokäyttöistä juoksumattoa kotikuntoiluun? Tunturi Competence T40 on täydellinen valinta sinulle! T40 yhdistää pienikokoisuuden, tyylikkään muotoilun ja kaikki tarvittavat ominaisuudet – ja nyt vuoden 2022 mallissa myös tuki Zwift-kuntoiluappille!

T40:llä voit juosta jopa 16 km/h nopeudella sen voimakkaan moottorin ansiosta. Juoksumaton kova alusta sopii nopeampiinkin juoksuvauhteihin ja sen kaltevuuskulmaa voi säätää jopa 12 prosenttiin saakka. T40:ssa on myös huikeat 44 erilaista juoksuohjelmaa, jotka pitävät treenisi mielenkiintoisina ja haastavina.

T40:n 10″ LCD-näyttö on helppokäyttöinen ja siitä voi seurata treeniohjelmia, ajan, etäisyyden ja kalorien mittausta. Laitteeseen voi myös yhdistää oman sykevyön. Tunturi Routes -yhteensopivuus tekee juoksemisesta entistä mielenkiintoisempaa – valitse kymmenistä tuhansista reittivideoista ja anna juoksumaton kaltevuuskulman muuttua automaattisesti videon mukana.

T40 on tyylikkään musta ja modernisti muotoiltu. Sen siirtopyörät tekevät sen liikuttamisesta paikasta toiseen helppoa. T40 on myös kokoontaitettava malli, joka säästää tilaa silloin kun sitä ei käytetä. T40:ssa on myös moderni näyttö, 1.4mm Diamond -vetohihna sekä USB-latausmahdollisuus mobiililaitteille – kaikki ominaisuudet, joita tarvitset täydelliseen kotikuntoiluun. Tilaa Tunturi Competence T40 jo tänään ja aloita matkasi terveellisempään elämään!

4. Hiljainen kävelymatto – FitNord Walk 200

hiljainen kävelymatto

Tehokas ja tilaa säästävä FitNord Walk 200 Kävelymatto on täydellinen lisä kotiin tai toimistolle! Tämä kompakti ja hiljainen kävelymatto mahtuu helposti sähköpöydän alle, joten voit kävellä jopa työskennellessäsi. Kävelymatolla on tehokas moottori, jolla saavutat kevyen tai reippaan 6 km/h kävelyvauhdin. Sen kompakti koko vain 150 x 60 cm tekee siitä erittäin tilaa säästävän, ja sen siirtäminen on helppoa siirtopyörien avulla.

Walk 200 Kävelymatto on erittäin hiljainen ja sen kävelyalustalla on miellyttävä ja pehmeä tuntuma. Sen DC-moottorin teho on jopa 1,5 hevosvoimaa, joka mahdollistaa kävelynopeuden säätämisen 0,5–6 km/h välillä. Kävelymatolla voi siis kävellä rauhallisesti tai reippaasti, ja sen kuminen iskunvaimennus tekee kävelystä miellyttävän joustavaa. Kaukosäätimellä voit säätää nopeutta ja käyttää muita toimintoja, kuten näytön valvontaa.

FitNord Walk 200 Kävelymaton selkeä LED-näyttö kertoo kävelynopeuden, ajan, matkan, kulutetut kalorit sekä askeleiden määrän. Kävelymaton pieni koko ja hiljainen käyntiääni tekevät siitä täydellisen lisän kotiin tai toimistoon, jotta voit kävellä missä tahansa ja milloin tahansa. Tämä kävelymatto on erittäin turvallinen käyttää, sillä sen leveä kävelyalusta on 43 cm leveä ja 120 cm pitkä. FitNord Walk 200 Kävelymatto on loistava tapa ylläpitää terveyttä ja hyvinvointia, ja sen avulla voit kävellä missä ja milloin tahansa!

5. Halpa kävelymatto – Gymstick Walking Pad

halpa kävelymatto

Etsitkö keinoa helpottaa istumatyösi haittoja? Haluatko lisätä liikettä päivääsi, mutta et halua lähteä kuntosalille tai ulos säästä riippumatta? Gymstick Walking Pad -kävelymatto on ratkaisu sinulle! Tämä kompakti kävelymatto on suunniteltu erityisesti kotitoimistoosi ja tarjoaa sinulle monia terveyshyötyjä.

Gymstick Walking Pad -kävelymatto on hiljainen ja varustettu monipuolisilla ominaisuuksilla, kuten kaukosäätimellä ja mobiilisovelluksella, jonka avulla voit seurata harjoitustasi ja edistystäsi. Käyttö on helppoa ja kävelymaton ohut runko mahdollistaa sen asettamisen helposti työpöydän alle. Käytön jälkeen laitteen voi taittaa helposti kasaan ja siirtää minne tahansa.

Kävelymaton käytössä on monia etuja, kuten verenkierron parantaminen, luiden ja nivelten vahvistaminen, ryhdin parantaminen ja sydän- ja verisuonisairauksien ehkäisy. Kävelymatolla käveleminen auttaa myös hoitamaan selkä- ja niskakipua ja pitää mielen virkeänä, jolloin työteho nousee.

Gymstick Walking Pad -kävelymatto on erittäin tyylikäs ja minimalistisesti muotoiltu, minkä ansiosta se sopii minne tahansa kotitoimistossasi. Hankkimalla tämän kävelymaton voit muuttaa staattisen työskentelyn hyötyliikunnaksi ja saada paremman hyvinvoinnin.

Kävelymatto kokemuksia

Kävelymatto on loistava tapa lisätä liikuntaa arkeen, erityisesti jos työskentelet istumatyössä tai vietät paljon aikaa kotona. Olemme kysyneet kolmelta eri henkilöltä, Anna, Siina ja Hannu, heidän kokemuksiaan kävelymattojen käytöstä ja miten se on vaikuttanut heidän hyvinvointiinsa.

Anna, joka työskentelee kotona freelance-kirjoittajana, kertoo, että hänen kävelymatto on pelastus istumiselta. ”En enää kärsi selkä- ja niskakivuista, jotka ennen vaivasivat minua istumisesta johtuen. Kävelymatto auttaa pitämään verenkierron kunnossa ja lisäämään energiaa päivään”, Anna sanoo. ”Parasta on, että voin käyttää sitä työpöytäni alla, joten voin kävellä työskennellessäni. Se auttaa minua pysymään keskittyneenä ja aktiivisena”.

Siina, joka on opiskelija, käyttää kävelymattoa kotonaan opiskelun ohella. ”Kun opiskelen, istun liikaa ja tunnen oloni helposti tylsistyneeksi ja uupuneeksi. Kävelymatto auttaa minua pysymään virkeänä ja ajatukset selkeinä”, hän kertoo. ”Se on myös helppo siirtää paikasta toiseen ja säilyttää piilossa, kun en käytä sitä.”

Hannu, joka on toimistotyöntekijä, käyttää kävelymattoa työpaikallaan. ”Aiemmin minulla oli vaikeuksia löytää aikaa liikunnalle, mutta nyt voin kävellä töissä ja samalla suorittaa työtehtäviäni”, Hannu kertoo. ”Lisäksi kävelymatto auttaa minua rentoutumaan stressaavina päivinä. Olen huomannut, että olen onnistunut lisäämään päivittäistä askelmäärääni merkittävästi sen jälkeen, kun aloitin kävelymaton käytön.”

Kävelymaton käyttö on selvästi vaikuttanut positiivisesti kaikkien kolmen henkilön elämään. Se on auttanut heitä pitämään verenkierron kunnossa, ehkäisemään selkä- ja niskakipuja, lisäämään energiaa ja parantamaan keskittymiskykyä. Kävelymaton helppo säilytettävyys ja monipuoliset käyttömahdollisuudet tekevät siitä kätevän vaihtoehdon liikunnan lisäämiseen arkeen.

Miten valita paras kävelymatto?

Kävelymaton hankkiminen on loistava tapa lisätä liikuntaa arkeen ja parantaa terveyttä. Mutta miten valita juuri se oikea kävelymatto? Mieti näitä asioita kävelymattoa valitessa.

 1. Käyttötarkoitus ja käyttäjäprofiili

Kävelymaton valinnassa on tärkeää miettiä, millaiseen käyttöön se tulee. Jos kävelymatolla halutaan tehdä kevyttä kävelyä päivittäin kotona, riittää perusmalli. Jos taas matolla halutaan tehdä enemmän kuin kävelyä, kuten juoksua tai intervalliharjoittelua, kannattaa valita tehokkaampi malli. Lisäksi kannattaa miettiä käyttäjän profiilia, eli esimerkiksi käyttäjän painoa ja pituutta, sillä kävelymaton kantavuus ja askelpituus voivat vaihdella eri malleissa.

 1. Moottori

Kävelymaton moottori on yksi tärkeimmistä osista. Moottorin teho vaikuttaa siihen, kuinka hiljainen ja kestävä kävelymatto on. Hyvä moottori mahdollistaa myös monipuolisen käytön eri nopeuksilla ja kaltevuuksilla. Suositeltavaa on valita kävelymatto, jossa on vähintään 1,5 hevosvoiman moottori.

 1. Kävelyalusta

Kävelyalusta on myös tärkeä osa kävelymattoa. Alustan pinta vaikuttaa siihen, kuinka mukavaa ja turvallista kävely on. Hyvä kävelyalusta on joustava ja pehmeä, jolloin se vähentää iskunvaimennusta ja suojaa niveliä. Alustan leveys ja pituus ovat myös tärkeitä asioita, sillä ne vaikuttavat käyttömukavuuteen ja turvallisuuteen.

 1. Ohjauspaneeli

Ohjauspaneeli on kävelymaton käyttöliittymä, joka mahdollistaa kävelyn säätämisen ja valitsemisen eri ohjelmien välillä. Hyvä ohjauspaneeli on selkeä ja helppokäyttöinen, jolloin sen käyttö ei häiritse kävelyä. Paneelissa kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, mitä tietoja sieltä on mahdollista seurata, kuten esimerkiksi kävelynopeutta, matkaa ja kulutettuja kaloreita.

 1. Koko ja säilytys

Kävelymaton koko on tärkeä asia, joka kannattaa ottaa huomioon ennen ostopäätöstä. Kävelymatolla tulee olla riittävästi tilaa

Mikä on hyvä kävelymatto?

Hyvä kävelymatto on sellainen, joka sopii käyttäjän tarpeisiin ja tavoitteisiin. Tärkeintä on löytää kävelymatto, joka on mukava käyttää ja joka tarjoaa riittävästi ominaisuuksia ja toimintoja, jotka vastaavat käyttäjän tarpeita. Tässä on muutamia asioita, jotka voivat auttaa sinua valitsemaan hyvän kävelymaton:

 1. Käyttäjän tarpeet: Yksi tärkeimmistä tekijöistä on käyttäjän tarpeiden huomioiminen. Jos käytät kävelymattoa vain satunnaisesti tai kevyesti, yksinkertainen perusmalli voi riittää. Jos käytät kävelymattoa säännöllisesti tai haluat haastaa itseäsi, tarvitset monipuolisemman kävelymaton.
 2. Moottorin teho: Moottorin teho on tärkeä tekijä kävelymatossa. Tehokas moottori mahdollistaa nopeammat kävelyt ja juoksut. Jos käytät kävelymattoa säännöllisesti tai haluat haastaa itseäsi, sinun kannattaa valita moottori, joka on vähintään 2,5 hv.
 3. Kävelyalueen koko: Kävelyalueen koko on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa käyttömukavuuteen. Suurempi kävelyalue mahdollistaa paremman käyttömukavuuden ja turvallisuuden käyttäjälle. Kävelyaluetta valitessa tulee ottaa huomioon oma kävelytyyli ja pituus.
 4. Ohjelmat ja toiminnot: Kävelymatoissa on usein erilaisia ohjelmia ja toimintoja, kuten sykkeenmittaus, kalorilaskuri, nopeuden säätö ja rinteensäätö. Valitse kävelymatto, joka tarjoaa juuri niitä ohjelmia ja toimintoja, joita tarvitset.
 5. Laatu: Hyvä kävelymatto on laadukkaasti valmistettu ja kestävä. Valitse kävelymatto, joka on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista ja jolla on vähintään kahden vuoden takuu.
 6. Hinta: Hinta on aina tärkeä tekijä ostopäätöstä tehtäessä. Kävelymattojen hinnat vaihtelevat paljon, joten mieti budjettiasi ennen ostopäätöksen tekemistä. Muista kuitenkin, että hyvä kävelymatto on pitkäaikainen investointi omaan terveyteen ja hyvinvointiin.

Mikä on paras kävelymatto?

Kun etsit kävelymattoa, haluat varmasti löytää laadukkaan ja toimivan mallin, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Markkinoilla on paljon erilaisia kävelymattoja, joten paras vaihtoehto voi olla vaikea löytää. Mutta meidän vertailumme testivoittaja, WalkRo-kävelymatto, tarjoaa erinomaisen yhdistelmän laadukkaita ominaisuuksia ja käyttömukavuutta.

WalkRo-kävelymatto on suunniteltu erityisesti kotikäyttöön, joten sen tärkeimmät ominaisuudet ovat käyttömukavuus ja helppokäyttöisyys. Kävelymatolla on hiljainen ja tehokas moottori, joka mahdollistaa tasaisen kävelyn jopa 6 km/h nopeudella. Lisäksi matto on varustettu monipuolisilla toiminnoilla, kuten säädettävällä nopeudella, ajastimella ja kalorilaskurilla.

WalkRo-kävelymatto on myös erittäin helppo käyttää. Käyttöliittymä on selkeä ja yksinkertainen, joten aloittelijat ja vanhemmat käyttäjät voivat käyttää laitetta ilman ongelmia. Kävelymatolla on myös kätevä taittomekanismi, joka mahdollistaa maton helposti taittamisen ja siirtämisen, kun sitä ei käytetä.

WalkRo-kävelymatto on myös erittäin kestävä ja kestävä. Se on valmistettu laadukkaista materiaaleista, jotka kestävät kulutusta ja käyttöä. Matto on myös erittäin kestävä, joten voit käyttää sitä vuodesta toiseen ilman, että se kuluisi liikaa.

Kaiken kaikkiaan WalkRo-kävelymatto on paras kävelymatto monien ominaisuuksiensa ansiosta. Se tarjoaa erinomaisen yhdistelmän laadukkaita ominaisuuksia ja käyttömukavuutta, joten se sopii erinomaisesti kotikäyttöön. Jos etsit kävelymattoa, joka tarjoaa erinomaisen yhdistelmän laadukkaita ominaisuuksia ja käyttömukavuutta, kannattaa harkita WalkRo-kävelymattoa.

Kävelymatto kotiin – onko se kannattavaa?

Istuminen on haitallista terveydelle, ja monet meistä viettävät istuen suurimman osan päivästä. Pitkällä aikavälillä seuraukset voivat olla vakavia, kuten lihavuus, diabetes, sydän- ja verisuonitaudit sekä selkä- ja niskakivut. Mutta mitä jos voisimme helposti lisätä liikuntaa arkeemme, kun istumme työpöydän ääressä kotona?

Kävelymatto kotiin voi olla hyvä tapa lisätä liikuntaa päivittäiseen rutiiniimme. Vaikka kävely ei ole yhtä intensiivistä kuin juokseminen, se voi silti olla erittäin hyödyllistä terveydellemme. Kävelymaton käyttö onkin noussut suosioon viime vuosina, ja yhä useammat ihmiset ovat alkaneet harkita sen hankkimista kotiin.

Mutta onko kävelymaton hankkiminen kotiin todella kannattavaa? Katsotaanpa tarkemmin sen etuja ja haittoja.

Etuna kävelymatolla kävelyssä on, että se mahdollistaa liikunnan harrastamisen kotona. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse enää lähteä kuntosalille tai ulos sateessa kävelemään. Kävelymatolla kävely on myös erittäin kätevää, koska voit kävellä milloin tahansa, silloin kun sinulle parhaiten sopii. Kävelymatolla kävely on myös erittäin helppoa ja mukavaa, koska voit säätää maton nopeuden ja kulman mieltymystesi mukaan.

Toinen etu kävelymaton käytössä on sen terveyshyödyt. Kävely parantaa verenkiertoa, polttaa kaloreita ja parantaa mielialaa. Kävely myös auttaa vahvistamaan jalkojen lihaksia, vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, sekä ehkäisee lihavuutta ja diabetesta.

Kuitenkin, ennen kuin harkitset kävelymaton hankkimista, on tärkeää harkita sen haittoja. Ensinnäkin, kävelymatto voi olla kallis investointi. Laadukas kävelymatto voi maksaa useita satoja euroja, ja halvemmat mallit eivät välttämättä kestä kovaa käyttöä tai tarjoa monipuolisia ominaisuuksia. Toiseksi, kävelymatolla kävely voi olla melko tylsää ja yksitoikkoista, ja voi vaatia joitain muita viihdykkeitä, kuten televisiota ja tietokonetta, jotta se pysyy mielenkiintoisena.