Paras joogamatto (2024) – Vertailussa 5 parasta

paras joogamatto vertailu

Jooga on tuhansia vuosia vanha perinne, joka yhdistää kehon, mielen ja hengen harmoniseksi kokonaisuudeksi. Nykypäivänä jooga on suosittu tapa paitsi parantaa fyysistä kuntoa, myös tuoda mielenrauhaa hektiseen arkeen. Joogan harrastaminen vaatii kuitenkin oikeanlaiset välineet, ja yksi tärkeimmistä niistä on laadukas joogamatto. Oikean maton avulla joogaharjoitus muuttuu paitsi mukavammaksi, myös turvallisemmaksi ja tehokkaammaksi.

Parhaan joogamaton valinta ei ole aina helppoa, sillä tarjolla on lukemattomia eri malleja, merkkejä ja materiaaleja. Jokaisella joogaharrastajalla on omat mieltymyksensä – toiset kaipaavat matolta erityistä pitoa ja tukea, kun taas toiset arvostavat ympäristöystävällisyyttä ja esteettistä ulkonäköä.

Tässä artikkelissa vertailemme viittä erinomaista joogamattoa, jotka ovat keränneet kehuja sekä aloittelijoiden että kokeneempien joogien keskuudessa. Käymme läpi mattojen ominaisuuksia, materiaaleja, hintaa ja käyttäjäkokemuksia, jotta sinä voit tehdä tietoisen päätöksen ja löytää itsellesi parhaan mahdollisen joogamaton. Olipa valintasi mikä tahansa, hyvä joogamatto on investointi omaan hyvinvointiisi ja se tukee joogaharjoituksiasi monien vuosien ajan.

Vertailussa parhaat joogamatot:

 1. Gymstick Treenimatto – Paras joogamatto.
 2. Citron Sundial Yoga Mat – Hyvä joogamatto.
 3. Casall Training mat – Paksu joogamatto.
 4. Yoga Mat Position 4mm – Ohut joogamatto.
 5. Star Gear Training Mat – Halpa joogamatto.

1. Paras joogamatto: Gymstick Treenimatto

Paras joogamatto


Jooga on erinomainen tapa parantaa liikkuvuutta, rakentaa voimaa ja löytää sisäinen rauha. Joogamatolla on keskeinen rooli tässä henkisessä ja fyysisessä harjoituksessa, ja Gymstick Treenimatto on selvä valinta niille, jotka haluavat parasta. Tämä matto, joka on tunnettu Exercise Mat NBR Black -nimellä, on suunniteltu erityisesti tarjoamaan optimaalisen alustan niin istuen kuin maatenkin suoritettaville harjoituksille. Gymstickin laadukas treenimatto erottuu joukosta vahvan toppauksensa ansiosta, mikä takaa pehmeän ja mukavan alustan kaikille jooga-asennoille.

Yksi tämän maton erottuvista piirteistä on sen äärimmäinen käyttömukavuus. Sen pehmeys ja paksuus tarjoavat erinomaisen iskunvaimennuksen, mikä on ihanteellista nivelille ja lihaksille harjoituksen aikana. Lisäksi Gymstick Treenimatto on valmistettu ympäristöystävällisestä NBR-materiaalista, joka on nitriilikumia. Tämä materiaali ei ole vain kestävää, vaan myös ympäristöystävällistä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan eettisesti tietoisille kuluttajille.

Treenimatto ei ole vain funktionaalinen, vaan myös äärimmäisen käytännöllinen. Matossa on reiät, joista se voidaan ripustaa koukkuihin säilytyksen ajaksi, mikä säästää tilaa ja pitää maton suorana ja siistinä käyttökertojen välillä. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen niille, joilla on rajallisesti tilaa kotonaan tai joogastudiossa.

Liukumisenestopinta on toinen merkittävä etu Gymstick Treenimatossa. Tämä pinta takaa, että matto pysyy paikoillaan harjoitusten aikana, ja antaa joogin suorittaa asanat turvallisesti ja luottavaisesti. Maton pinta tarjoaa myös miellyttävän tuntuman ihoa vasten, mikä tekee harjoituskokemuksesta entistä miellyttävämmän.

Kun harjoitus on ohi, Gymstick Treenimatto on helppo rullata kokoon säilytystä varten. Sen mitat ovat 140 x 60 x 1 cm, ja se painaa vain 1 kg, mikä tekee siitä helposti liikuteltavan ja säilytettävän. Tämä matto on erinomainen valinta niin aloittelijoille kuin kokeneillekin joogeille, jotka arvostavat mukavuutta ja laatua harjoitusvälineissään. Gymstick Treenimatto on todellinen investointi kehon ja mielen hyvinvointiin.

2. Hyvä joogamatto: Citron Sundial Yoga Mat

Hyvä joogamatto

Citron Sundial Yoga Mat on Gaiamin luoma korkealaatuinen treenimatto, joka erottuu paitsi funktionaalisuudellaan, myös silmiinpistävällä itämaisella designillaan. Tämä matto on suunniteltu niin aloittelijoille kuin kokeneillekin joogeille, ja se on erinomainen valinta niin kotikäyttöön kuin salillekin. Sen ulkoasu on selkeästi inspiroitunut itämaisesta estetiikasta, mikä luo rauhallisen ja meditatiivisen tunnelman harjoitusympäristöön.

Yksi Citron Sundial Yoga Matin merkittävimmistä ominaisuuksista on sen erittäin hyvä pito. Tämä ominaisuus on elintärkeä, kun kyseessä on joogamatto, sillä se mahdollistaa turvalliset ja vakaa harjoitukset ilman, että joogi liukuu maton pinnalla. Maton pinta on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen kitka, mikä on erityisen tärkeää haastavissa asennoissa ja liikkeissä.

Matto on valmistettu kestävästä ja kevyestä materiaalista, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, jotka haluavat kuljettaa mattoaan mukanaan. Lateksivapaa PVC-materiaali on sekä ympäristöystävällinen että hypoallergeeninen, mikä tekee siitä turvallisen valinnan kaikille käyttäjille. Lisäksi materiaali on helppo pitää puhtaana, mikä pidentää maton käyttöikää.

Citron Sundial Yoga Matin ekstrapaksu rakenne tarjoaa lisää mukavuutta ja tukea, mikä on erityisen tärkeää pitkäkestoisissa harjoituksissa. Tämä paksuus takaa, että matto tarjoaa riittävän iskunvaimennuksen ja suojan kovia lattioita vasten, mikä vähentää rasitusta nivelissä ja lihaksissa.

Maton mitat ovat 173x61x0,6 cm, mikä tekee siitä riittävän suuren useimmille joogeille, mutta samalla se on helppo rullata kokoon ja säilyttää tai kuljettaa. Lisäksi Gaiam tarjoaa elinikäisen takuun tälle matolle, mikä kertoo valmistajan luottamuksesta tuotteensa laatuun ja kestävyyteen.

Citron Sundial Yoga Mat on upea ja toimiva valinta niille, jotka etsivät kaunista, kestävää ja käytännöllistä joogamattoa. Sen kauniit design-elementit yhdistettynä sen huippuluokan suorituskykyyn ja elinikäiseen takuuseen tekevät siitä investoinnin, joka palvelee joogeja vuosien ajan.

3. Paksu joogamatto: Casall Training mat

Paksu joogamatto

Casall Training Mat, Small on erinomainen valinta niille, jotka etsivät kompaktia, mutta samalla mukavaa ja tukevaa alustaa lattialla tehtäviin harjoituksiin. Tämä matto on suunniteltu erityisesti tarjoamaan pehmustettua tukea ja mukavuutta harjoittelun aikana, mikä on erityisen tärkeää niille, jotka suorittavat joogaa, pilatesta tai muita lattiatason harjoituksia.

Casall on tunnettu laadukkaista harjoitusvälineistään ja tämä treenimatto ei ole poikkeus. Sen pehmeä ja miellyttävä rakenne tekee harjoittelusta nautinnollista, ja se auttaa vähentämään painetta ja rasitusta kehon eri osissa, kuten polvissa, ranteissa ja selässä. Maton pinta on myös suunniteltu olemaan liukumaton, mikä lisää turvallisuutta ja vakautta harjoitusten aikana.

Tämä matto on pienin Casallin kolmesta vaihtoehdosta, mutta sen mitat 185 x 60 x 1 cm tarjoavat riittävästi tilaa useimmille harjoittelijoille. Vaikka se on merkitty kooltaan Small, se on riittävän suuri useimpiin lattiaharjoituksiin, ja sen paksuus tarjoaa erinomaisen pehmustuksen ja tuen. Tämä on erityisen tärkeää, kun harjoitellaan kovilla lattioilla, joissa on vähän luonnollista pehmustusta.

Casall Training Mat, Small on helppo rullata kokoon ja säilyttää tai kuljettaa, mikä tekee siitä erittäin käytännöllisen vaihtoehdon niille, jotka harjoittelevat useissa eri paikoissa tai haluavat ottaa maton mukaan matkoille. Sen kompakti koko ja kevyt rakenne tekevät siitä erinomaisen valinnan liikkuville yksilöille.

Kaiken kaikkiaan, Casall Training Mat, Small on laadukas, mukava ja käytännöllinen valinta kaikille, jotka etsivät paksua ja tukevaa mattoa lattialla tehtäviin harjoituksiin. Sen pehmeä rakenne ja liukumaton pinta tekevät siitä luotettavan ja miellyttävän valinnan monenlaisiin harjoituksiin, ja sen kompakti koko tekee siitä helppokäyttöisen ja kuljetettavan, mikä on suuri etu aktiivisille ja liikkuville harjoittelijoille.

4. Ohut joogamatto: Yoga Mat Position 4mm

Ohut joogamatto

Casallin Yoga mat position on ohut joogamatto, joka on suunniteltu erityisesti niille, jotka haluavat liikkuvan ja käytännöllisen maton, joka ei uhrata mukavuutta. Tämä matto on ihanteellinen kotikäyttöön, saliharjoitteluun tai mukana kuljetettavaksi matkoilla, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen valinnan.

Eräs merkittävä piirre Casallin Yoga mat positionissa on sen iskuavaimentava materiaali, joka lisää treenimukavuutta. Vaikka matto on vain 4 mm paksu, sen ainutlaatuinen materiaali tarjoaa pehmustusta ja suojaa lattialla suoritettavissa harjoituksissa, mikä on erityisen tärkeää, kun suoritetaan asanoita, jotka vaativat polvien, ranteiden tai selän olevan suorassa kosketuksessa maton kanssa. Iskuavaimentava materiaali auttaa vähentämään painetta ja rasitusta näillä alueilla, mikä mahdollistaa mukavamman ja turvallisemman harjoittelukokemuksen.

Casallin Yoga mat position on valmistettu TPE:stä (termoplastinen elastomeeri), joka on ympäristöystävällinen ja hypoallergeeninen materiaali. Tämä on merkittävä etu, sillä se ei sisällä PVC:tä (polyvinyylikloridi), joka voi olla haitallista sekä ympäristölle että terveydelle. TPE on myös erittäin kestävää ja pitkäikäistä materiaalia, mikä tarkoittaa, että matto kestää pitkään jopa säännöllisessä käytössä.

Tämän joogamaton mitat ovat 183 x 61 x 0,4 cm, mikä tarjoaa riittävästi tilaa useimmille harjoittelijoille. Maton ohuus ja kevyt rakenne tekevät siitä erittäin helppokäyttöisen ja helposti kuljetettavan, mikä on suuri etu niille, jotka haluavat harjoitella eri paikoissa.

Kaiken kaikkiaan, Casallin Yoga mat position on loistava valinta niille, jotka etsivät ohutta, mutta mukavaa ja tukevaa joogamattoa. Sen iskuavaimentava materiaali, ympäristöystävällinen rakenne ja kompakti muotoilu tekevät siitä käytännöllisen ja arvokkaan lisän mihin tahansa harjoittelurutiiniin.

5. Halpa joogamatto: Star Gear Training Mat

Halpa joogamatto

Star Gear Training Mat on edullinen valinta niille, jotka etsivät toimivaa ja mukavaa mattoa monenlaisiin harjoituksiin. Tämä matto on suunniteltu olemaan yhtä käytännöllinen sekä kotona että salilla, mikä tekee siitä erittäin joustavan valinnan kaikenlaisille harjoittelijoille. Sen 6 mm paksuus tarjoaa miellyttävän pehmustuksen lattialla tehtäviin harjoituksiin, mikä tekee siitä ihanteellisen alustan joogalle, pilatekselle, venyttelylle ja muille lattiatason harjoituksille.

Yksi Star Gear Training Matin merkittävistä piirteistä on sen teksturoitu pinta, joka takaa hyvän pidon harjoituksen aikana. Tämä on erityisen tärkeää jooga- ja pilatesharjoituksissa, joissa liukumattomuus ja vakaus ovat avainasemassa turvallisen ja tehokkaan harjoittelun kannalta. Teksturoidun pinnan ansiosta harjoittelijat voivat keskittyä liikkeisiinsä ilman pelkoa liukastumisesta tai maton liikkumisesta.

Matto on valmistettu kestävästä kevytmateriaalista, mikä tekee siitä helpon kuljettaa ja säilyttää. Tämä on erityisen hyödyllistä niille, jotka harjoittelevat eri paikoissa tai haluavat ottaa maton mukaan matkoille. Lisäksi mattoon kuuluu kantohihnat, jotka tekevät kuljetuksesta entistä helpompaa ja mahdollistavat maton säilyttämisen siististi rullattuna, kun sitä ei käytetä.

Star Gear Training Matin 6 mm paksuus tarjoaa tehokkaan iskunvaimennuksen, mikä vähentää nivelten kuormitusta harjoituksen aikana. Tämä on erityisen tärkeää niille, jotka kärsivät nivelkivuista tai joilla on muita tuki- ja liikuntaelinongelmia. Matto sopii erinomaisesti kaikenlaisiin harjoituksiin, venyttelystä kuntoutukseen ja voimaharjoitteluun, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen valinnan.

Edullisuudestaan huolimatta Star Gear Training Mat ei tee kompromisseja laadun ja toimivuuden suhteen. Sen paksu rakenne, teksturoitu pinta ja kestävä materiaali tekevät siitä loistavan valinnan niille, jotka etsivät luotettavaa ja edullista mattoa harjoittelurutiiniinsa. Se on erinomainen valinta niille, jotka haluavat laadukkaan harjoitusmaton budjettiystävälliseen hintaan.

Miten valita paras joogamatto?

Joogamattona valinta on tärkeä askel kohti mielekkäämpää ja tehokkaampaa joogaharjoittelua. Oikeanlaisen maton avulla voit luoda oman rauhallisen tilan, jossa voit keskittyä hengitykseen, liikkeisiin ja henkilökohtaiseen kasvuun. Lue myös paras juoksumatto vertailu, jos haussa on hyvä juoksumatto kotiin. Alapuolella käymme läpi tärkeimmät seikat, jotka sinun tulisi ottaa huomioon valitessasi joogamattoa, joka vastaa omia tarpeitasi ja tavoitteitasi.

 1. Materiaali: Joogamattojen materiaalit vaihtelevat ja vaikuttavat maton tuntuun, kestävyyteen ja ympäristöystävällisyyteen. PVC (polyvinyylikloridi) on yleinen materiaali, mutta se ei ole biologisesti hajoavaa. Ympäristötietoisempi valinta voisi olla luonnonkumi, TPE (termoplastinen elastomeeri) tai jopa korkki.
 2. Paksuus ja Pehmuste: Maton paksuus vaikuttaa sen mukavuuteen. Ohuempi matto, kuten 1-4 mm, tarjoaa paremman yhteyden lattiaan, kun taas paksumpi matto, kuten 4-6 mm, tarjoaa enemmän pehmustusta ja tukea. Maton paksuuden valinta riippuu henkilökohtaisesta mieltymyksestäsi ja mahdollisista nivelvaivoistasi.
 3. Pito: Joogamatolla tulisi olla hyvä pito sekä lattiaa että käsiä/jalkoja vasten, jotta voit suorittaa asanat turvallisesti ja vakaasti. Teksturoidut matot ja matot, joissa on liukumattomat pinnoitteet, voivat tarjota lisää pitoa.
 4. Mitat: Valitse matto, joka sopii kehosi kokoiseksi ja joka tarjoaa riittävästi tilaa liikkua. Tavalliset matot ovat noin 173-183 cm pitkiä ja 61 cm leveitä, mutta saatavilla on myös muita kokoja.
 5. Helppous Puhdistaa: Jooga voi olla hikistä, joten maton puhdistamisen tulisi olla helppoa. PVC-matot ovat usein helppoja puhdistaa, mutta luonnonkumimatot ja muut luonnonmateriaalit voivat vaatia hieman enemmän huolenpitoa.
 6. Ekologisuus: Jos olet ympäristötietoinen, harkitse mattoa, joka on valmistettu kestävistä tai kierrätetyistä materiaaleista ja joka on biologisesti hajoava.
 7. Lisäominaisuudet: Jotkut matot tulevat lisäominaisuuksilla, kuten kantohihnoilla tai liukuesteillä, jotka voivat lisätä maton käytännöllisyyttä ja mukavuutta.
 8. Budjetti: Joogamattojen hinnat vaihtelevat, ja on mahdollista löytää hyvä matto monilla eri hintapisteillä. On tärkeää asettaa budjetti ja etsiä matto, joka vastaa tarpeitasi samalla, kun se pysyy budjetin rajoissa.
 9. Arvostelut ja Suositukset: Lue arvosteluja ja kysy suosituksia joogaopettajilta tai joogayhteisöltä löytääksesi mattoja, jotka ovat toimineet hyvin muille.

Joogamatto kokemuksia

Jooga on monille elämäntapa, joka tarjoaa paitsi fyysistä myös henkistä hyvinvointia. Ja kuten joogan harrastajat tietävät, oikeanlainen joogamatto on merkittävässä osassa harjoittelua. Siiri, Nea ja Ville ovat kolme erilaista joogan harrastajaa, joilla kaikilla on omat suosikkimattansa, joista he ovat valmiita kertomaan.

Siiri, rauhallisen Hatha-joogan ystävä, on löytänyt unelman mattonsa, joka on Gymstick Treenimatto. Hän kehuu maton paksuutta ja pehmeyttä, jotka takaavat mukavuuden jokaisessa asanassa. ”Maton pinta tuntuu miellyttävältä ihoa vasten, ja se tarjoaa juuri oikean määrän pitoa niin, etten liiku liukkaalla lattiapinnalla. Lisäksi maton design on minimalistinen ja se sulautuu kauniisti joogastudioni tunnelmaan”, Siiri kertoo. Gymstickin matto on tuonut uuden ulottuvuuden Siirin joogaharjoitteluun, ja hän suosittelee sitä lämpimästi kaikille joogan harrastajille.

Nea on energinen ja intohimoinen Ashtanga-joogan harjoittelija. Hänelle on tärkeää, että matto tarjoaa hyvän pidon myös intensiivisissä harjoituksissa. Nea on löytänyt täydellisen maton – Citron Sundial Yoga Mat. ”Olen rakastunut tähän mattoon ensisilmäyksellä! Sen itämainen design inspiroi minua, ja teksturoitu pinta tarjoaa erinomaisen pidon, joka on välttämätön dynaamisissa asanoissa. Ja mikä parasta, se on valmistettu ympäristöystävällisestä materiaalista”, Nea hehkuttaa. Citron Sundial Yoga Mat on tuonut Nealle lisää innostusta ja motivaatiota päivittäiseen harjoitteluun.

Ville, joka on hiljattain löytänyt rakkautensa Kundalini-joogaan, on ollut iloinen löytäessään Casall Training Matin. ”Tämä matto on täydellinen minulle. Se on tarpeeksi paksu ja tukee kehoani kaikissa harjoituksissa. Erityisen tyytyväinen olen maton liukumattomaan pintaan, joka pitää minut paikallani vaativissakin liikkeissä”, Ville kertoo. Casallin matto on ollut Villelle luotettava kumppani joogamatkalla, ja hän on kiitollinen sen tarjoamasta tukevuudesta ja mukavuudesta.

Kolme erilaista joogan harrastajaa, kolme erilaista kokemusta. Yhteistä heille kaikille on kuitenkin se, että oikeanlaisen joogamaton löytyminen on tuonut uuden ulottuvuuden heidän harjoitteluunsa. Joogamatto ei ole vain alusta, vaan se on tuki ja ystävä, joka kulkee mukana joogapolulla, tarjoten pehmeyttä ja vakautta askeleisiin. Siirin, Nean ja Villen tarinat osoittavat, kuinka tärkeää on löytää se oikea matto, joka vastaa omia tarpeita ja tukee joogaharjoittelua parhaalla mahdollisella tavalla.