Paras frisbeegolf kiekko – Vertailussa 5 parasta

frisbeegolf kiekko vertailu

Frisbeegolf on hauska ja mukaansatempaava laji, joka houkuttelee yhä enemmän pelaajia ympäri maailmaa. Frisbeegolfin suosio on kasvanut huimasti viime vuosina, ja yksi tärkeimmistä tekijöistä pelaamisen sujuvuudessa on hyvän frisbeegolf-kiekon valinta. Mutta miten löytää paras frisbeegolf-kiekko?

Vertailimme viittä parasta frisbeegolf-kiekkoa, jotka tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja sopivat eri taitotasoille. Tässä artikkelissa käymme läpi, miksi nämä kiekot ovat niin hyviä ja autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan frisbeegolf-kiekon.

Parhaat frisbeegolf kiekot

  1. Paras frisbeegolf kiekko – Prodigy x Airborn – Falcor 400.
  2. Paras putteri kiekko – Prodigy Px-3 400.
  3. Paras midari kiekko – Discmania C-line MD3.
  4. Paras draiveri kiekko – Discmania S-line DD3.
  5. Hyvä frisbeegolf kiekko – Osuma Disc Pure-Premium Pike.

1. Paras frisbeegolf kiekko: Prodigy x Airborn – Falcor 400

Paras frisbeegolf kiekko

Prodigy x Airborn – Falcor on täydellinen yhdistelmä huippuluokan suorituskykyä ja tyylikästä muotoilua. Tämä ylivakaa pitkän matkan draiveri on kehitetty yhteistyössä huippupelaaja Cale Leiviskan kanssa, joka tunnetaan tarkoista ja pitkistä heitoistaan.

Falcorin ainutlaatuinen muotoilu ja tarkka tasapaino mahdollistavat pitkät ja tarkat heitot kaikissa sääolosuhteissa. Sen rimmin syvyys ja leveys on optimoitu juuri oikeaksi, jotta se tuntuu miellyttävältä kädessä ja antaa pelaajalle täydellisen otteen.

Falcorin keveys ja kestävyys tekevät siitä täydellisen valinnan kaikentasoisille pelaajille, jotka haluavat ottaa pelinsä seuraavalle tasolle. Sen vakaus ja tarkka lentorata varmistavat, että voit heittää pitkälle ja tarkasti joka kerta.

Oli kyseessä sitten ammattilainen tai aloittelija, Prodigy x Airborn – Falcor on loistava valinta kaikkiin tilanteisiin, joissa tarvitaan huippuluokan suorituskykyä ja tyylikästä muotoilua. Tämä huippuluokan draiveri on varma valinta kaikille, jotka haluavat pelata huippuosaamisella.

2. Paras putteri kiekko: Prodigy Px-3 400

Paras putteri kiekko

Prodigy Px-3 400 Putteri on ylivakaa putteri, joka on suunniteltu kestämään kovaa heittämistä ja haastavia tuulisäitä. Sen lentorata on suora ja ennakoitava, mutta sen loppukaarros on luotettava, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan korin lähistöllä tapahtuviin putteihin.

PX-3 putterissa on suurempi ”bead”, mikä tarjoaa paremman otteen ja hallinnan, joka auttaa parantamaan puttaus taitojasi. Tämä putteri on suunniteltu niin, että se toimii loistavasti myös tuulisissa olosuhteissa, jolloin se ei menetä suorituskykyään, vaikka tuuli olisikin haastava.

400-muovi, joka on käytetty PX-3 putterin valmistuksessa, on korkealaatuista ja kestävää, joka antaa sille erinomaisen kestävyyden ja pitkän käyttöiän. PX-3:n huippuluokan suorituskykyä täydentää sen tyylikäs ulkonäkö, joka varmasti erottuu koriin lähestyttäessä.

Putterin painatuksen ja värin vaihtelu tekee jokaisesta kiekosta ainutlaatuisen. Voit siis luottaa siihen, että saat aina uniikin tuotteen, joka erottuu muista ja vastaa täysin yksilöllistä tyyliäsi.

Oli kyseessä sitten kokenut ammattilainen tai vasta-alkaja, Prodigy Px-3 400 Putteri on täydellinen valinta kaikkiin puttaustilanteisiin, joissa tarvitaan ylivakautta ja luotettavuutta. Sen suorituskyky ja kestävyys tekevät siitä loistavan investoinnin jokaiselle frisbeegolfin ystävälle, joka haluaa pelata huipputasolla.

3. Paras midari kiekko: Discmania C-line MD3

Paras midari kiekko


Discmania C-line MD3 on monipuolinen ja suorituskykyinen lähestymiskiekko, joka tarjoaa varman ja miedon loppufeidiin yhdistettynä suoran lentoradan. Sen monikäyttöisyys mahdollistaa sen käytön useissa eri heittoasennoissa ja sen pidon säilymisen hyvin koko lennon ajan.

MD3 on täydellinen valinta midariksi kaiken tasoisten pelaajien käyttöön. Se sopii erinomaisesti niin aloitteleville harrastajille kuin kokeneille ammattilaisillekin, jotka arvostavat luotettavaa suorituskykyä ja monipuolisuutta. MD3 tarjoaa vakauden ja ennakoitavuuden, joka auttaa sinua heittämään tarkasti ja hallitusti joka kerta.

Uudistettu C-line on Discmanian laadukkain muovi, joka tarjoaa erinomaisen pidon, kestävyyden ja lento-ominaisuuksien säilymisen. Sen korkea laatu takaa sen, että kiekko kestää kovaa käyttöä ja säilyttää muotonsa pitkään. C-line on suunniteltu erityisesti ammattilaistason pelaajille, jotka vaativat parasta suorituskykyä kiekoltaan.

Discmania C-line MD3 on siis erinomainen valinta jokaiselle frisbeegolfin pelaajalle, joka haluaa saavuttaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja käyttää korkealaatuista lähestymiskiekkoa. Sen monikäyttöisyys, vakaus ja ennakoitavuus tekevät siitä loistavan valinnan kaikille pelaajille, jotka haluavat parantaa pelitaitojaan ja nauttia frisbeegolfista täysillä.

4. Paras draiveri kiekko: Discmania S-line DD3

Paras draiveri kiekko

Discmania S-line DD3 on enemmän kuin pelkkä draiveri – se on todellinen taideteos, joka on suunniteltu vauhdikkaaseen ja pitkälle lentoon. DD3 tarjoaa erinomaisen yhdistelmän nopeutta, vakautta ja liidokkuutta, joka sopii erinomaisesti edistyneille ja pro-tason pelaajille, jotka haluavat saavuttaa huippusuorituksensa kentällä.

S-line muovi on erittäin kestävä ja tarjoaa erinomaisen pidon koko kiekon käytön ajan. DD3 on helppo heittää pitkälle ja tarkasti, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan pitkien heittojen ja vaikeiden linjojen hallintaan.

Tämä kiekko tarjoaa myös uskomattoman ylivakauden, mikä auttaa vähemmän kokeneempia pelaajia hallitsemaan heittonsa myös tuulisissa olosuhteissa. DD3 on todellinen pelinmuuttaja, joka auttaa sinua parantamaan peliäsi ja saavuttamaan huippusuorituksesi kentällä.

5. Hyvä frisbeegolf kiekko: Osuma Disc Pure-Premium Pike

Hyvä frisbeegolf kiekko


Osuma Disc Pure-Premium Pike on kuin hauki – saalistaja, joka osumaa tarkasti kohteeseensa. Tämä midrange-draiveri sopii täydellisesti kaiken tasoisille pelaajille, sillä sen lievä alivakaus ja loistavat liito-ominaisuudet takaavat vaivattomat heitot ja pitkät lennot.

Piken muotoilu ja tasapaino tekevät siitä erittäin monipuolisen kiekon, joka sopii erilaisiin heittolinjoihin ja -tekniikoihin. Osuma Disc Pure-Premium Pike on täydellinen valinta niille, jotka haluavat monipuolisen ja luotettavan midarin, joka on yhtä ovela kuin hauki.

Miten valita paras frisbeegolf kiekko?

Tärkein osa frisbeegolf-varustustasi on tietysti frisbeegolf-kiekko. Mutta miten valita paras frisbeegolf kiekko?

Vakaus määrittää, kuinka paljon kiekko kääntyy heiton aikana. Ylivakaa kiekko kääntyy vähemmän ja sopii paremmin aloittelijoille ja hitaammille heittäjille. Alivakaa kiekko taas kääntyy enemmän ja sopii paremmin kokeneemmille pelaajille, jotka voivat hallita sen liitoa ja kääntymistä.

Kiekon halkaisija, paksuus ja rimmin leveys vaikuttavat sen lentorataan ja tuntumaan kädessäsi. Muovi vaikuttaa kiekon kestävyyteen, pitoon ja lentorataan.

Kun valitset frisbeegolf-kiekkoa, on tärkeää ottaa huomioon oma taitotasosi ja pelityylisi. Aloittelijoille ja hitaammille heittäjille suositellaan yleensä ylivakaampia ja suorampia kiekkoja, kun taas kokeneemmille pelaajille sopivat paremmin alivakaat ja monipuolisemmat kiekot.

Paras tapa löytää sopiva frisbeegolf-kiekko on testata erilaisia kiekkoja ja löytää oma suosikkisi. Monet frisbeegolf-radat tarjoavat kiekkovuokrausta ja kiekkojen testausta, joten kannattaa hyödyntää näitä mahdollisuuksia ennen kuin teet ostopäätöksen.

Kun olet löytänyt sopivan frisbeegolf-kiekon, harjoittele paljon ja kehitä taitojasi. Muista myös pitää hauskaa ja nauttia frisbeegolfin tarjoamasta ulkoilmaelämyksestä!

Frisbeegolf kiekko kokemuksia

Yksi tärkeimmistä asioista frisbeegolfin pelaamisessa on kiekon valinta. Hyvin valittu kiekko voi parantaa merkittävästi heittotaitoa ja -tuloksia. Siksi keräsimme yhteen kolme frisbeegolffaria, Pekan, Jaskan ja Samin, jotka kertovat kokemuksistaan parhaista kiekoista.

Pekka on pelannut frisbeegolfia yli 10 vuotta ja hän on ehdottomasti rakastunut Discmanian FD:hen. ”Se on loistava kiekko aloittelijoille ja kokeneille pelaajille. Se on erittäin tarkka ja pitää linjansa hyvin. FD on myös monipuolinen kiekko, joka toimii hyvin niin kämmen- kuin rystyheitossa”, Pekka kertoo.

Jaska, joka on pelannut frisbeegolfia viisi vuotta, suosittelee Innovan Roc3:a. ”Se on todella luotettava midrange-kiekko. Se lentää suoraan ja pitää linjansa hyvin, jopa kovassa tuulessa. Roc3 on myös erittäin monipuolinen kiekko, joka sopii erilaisiin tilanteisiin”, Jaska selittää.

Sami, joka on pelannut frisbeegolfia kolme vuotta, on löytänyt suosikkikiekokseen Dynamic Discs Escape:n. ”Se on uskomattoman monipuolinen kiekko, joka lentää todella pitkälle. Se on myös erittäin vakaa kiekko, joka auttaa minua parantamaan heittotuloksiani. Escape on yksi niistä kiekoista, jota voin luottaa aina, kun tarvitsen pitkän ja suoran heiton”, Sami kertoo.

Näiden frisbeegolffareiden kokemukset osoittavat, että on tärkeää valita kiekko, joka sopii omaan pelityyliin ja -taitoihin. Tutustumalla eri kiekkomalleihin ja testaamalla niitä itse, voi löytää juuri sen oikean kiekon, joka auttaa parantamaan omaa heittotaitoa ja -tuloksia.

Frisbeegolf kiekot aloittelijalle

Frisbeegolf kiekkoja on erilaisia, ja ne eroavat toisistaan muun muassa painon, koon ja lentoradan suhteen. Aloittelijan kannattaa valita kiekko, joka on helppo heittää ja joka lentää suoraan. Näin opit tekniikkaa ja saat onnistumisen kokemuksia.

Aloittelijan kannattaa valita kiekko, joka on kevyt ja matalaprofiilinen. Kevyt kiekko on helpompi heittää pitkiä matkoja, kun taas matalaprofiilinen kiekko on helpompi hallita ja lentää suoraan. Hyvä valinta aloittelijalle on esimerkiksi Innova Leopard DX -kiekko, joka on kevyt, matalaprofiilinen ja suoraan lentävä.

Toinen hyvä vaihtoehto aloittelijalle on valita frisbeegolf kiekko, joka on suunniteltu aloittelijoille. Tällaiset kiekot ovat yleensä kevyempiä ja helpommin hallittavia. Esimerkiksi Discraft Buzzz SS -kiekko on suunniteltu aloittelijoille ja se on kevyt, matalaprofiilinen ja suoraan lentävä.

Kun olet oppinut heittotekniikkaa ja haluat haastaa itsesi, voit valita kiekon, joka on raskaampi ja lentää pidemmälle. Näitä kiekkoja kutsutaan yleensä draivereiksi ja niitä on saatavilla eri muodoissa ja painoisina.

Yhteenvetona voidaan todeta, että frisbeegolf kiekon valinta aloittelijalle kannattaa tehdä kevyen ja matalaprofiilisen kiekon suuntaan. Näin kiekko on helpompi hallita ja lentää suoraan. Kun olet oppinut perustekniikat, voit haastaa itsesi ja valita raskaamman draiverin. Muista kuitenkin, että frisbeegolf on ennen kaikkea hauska harrastus, jossa tärkeintä on nauttia ulkoilusta ja kilpailusta!

Frisbeegolf kiekot ammattilaisille

Ammattilaispelaajat käyttävät usein erilaisia kiekkoja eri tilanteisiin. Draiverit ovat kiekkoja, jotka on suunniteltu lentämään pitkiä matkoja, kun taas midarit ja putterit ovat kiekkoja, jotka sopivat paremmin tarkkuusheittoihin. Ammattilaispelaajan kannattaa valita kiekot sen mukaan, millaisia heittoja hän haluaa tehdä ja millaisia ominaisuuksia kiekolta tarvitaan.

Frisbeegolf kiekon valinnassa ammattilaisille on kiekon paino. Kiekon painolla on suuri vaikutus sen lentorataan ja heiton tarkkuuteen. Ammattilaispelaajat voivat käyttää raskaampia kiekkoja draiveriheittoihin, sillä raskaampi kiekko lentää pidemmälle ja nopeammin. Midareissa ja puttereissa paino kannattaa pitää kevyempänä, jotta kiekko lentää suoraan ja hallittavasti.

Frisbeegolf kiekon valinnassa ammattilaisille on sen muoto ja profiili. Kiekon muodolla ja profiililla on merkittävä vaikutus sen lentorataan ja heiton tarkkuuteen. Ammattilaispelaajat valitsevat yleensä kiekon sen mukaan, millainen lentorata ja heittotyyli heillä on.

Esimerkiksi Innova Destroyer -kiekko on suosittu draiveri ammattilaispelaajien keskuudessa. Se on raskas, aerodynaaminen ja sopii pitkän matkan heittoihin. Midareista esimerkiksi Discraft Buzzz on suosittu ammattilaispelaajien keskuudessa sen suoran lentoradan ja tarkkuuden vuoksi. Puttereista taas Dynamic Discs Judge on suosittu puttauskiekko sen hallittavuuden ja tarkkuuden vuoksi.

Frisbeegolf kiekkojen numerot

Monet harrastajat käyttävät erilaisia kiekkoja erilaisiin tilanteisiin, ja tässä alapuolella keskitytään erityisesti frisbeegolf-kiekkojen numerointiin.

Frisbeegolf-kiekot numeroidaan yleensä välillä 1-5, jossa 1 on tarkoitettu pitkiin ja suoriin heittoihin, kun taas 5 on tarkoitettu lyhyisiin ja tarkkoihin heittoihin. Kiekon numerointi perustuu sen lentorataan ja sen ominaisuuksiin lennon aikana. Kiekkoja on myös erilaisia, kuten kulma- ja painoeroja, ja nämä vaikuttavat myös kiekon numeroon.

1-numeron kiekko on yleensä suora ja pitkän matkan kiekko, joka lentää mahdollisimman vähän sivulle. Tällainen kiekko sopii erinomaisesti aloittelijoille ja niille, jotka haluavat saada paljon pituutta heitoilleen. 2-numeron kiekko on yleensä hieman vakaampi ja lentää hieman enemmän sivulle kuin 1-numeron kiekko. Tällainen kiekko sopii niille, jotka haluavat hieman enemmän kontrollia heittoihinsa.

3-numeron kiekko on jo vakaampi kiekko, joka lentää enemmän sivulle kuin 1- ja 2-numeron kiekot. Tällainen kiekko sopii hyvin tarkkoihin ja lyhyisiin heittoihin, joissa tarvitaan hyvää kontrollia. 4-numeron kiekko on yleensä erittäin vakaampi ja lentää vielä enemmän sivulle kuin 3-numeron kiekko. Tällainen kiekko sopii hyvin tuulisiin olosuhteisiin ja vaikeisiin heittopaikkoihin.

5-numeron kiekko on yleensä erittäin vakaa ja lentää paljon sivulle lennon aikana. Tällainen kiekko sopii erittäin lyhyisiin ja tarkkoihin heittoihin, joissa tarvitaan hyvää kontrollia. Tämä kiekko sopii hyvin myös aloittelijoille, jotka haluavat oppia heittämään hyvin tarkasti.

Frisbeegolf-kiekkojen numerointi ei ole kiveen hakattu, ja monet harrastajat käyttävät erilaisia kiekkoja erilaisiin tilanteisiin ja tarpeisiin. Jokaisella harrastajalla on oma suosikki kiekko

Frisbeegolf nopeus

Nopeus tarkoittaa kiekon lähtönopeutta heiton alussa. Nopeampi kiekko vaatii enemmän voimaa heittäjältä ja lentää pidemmälle. Nopeusluokitus vaihtelee yleensä välillä 1-14, ja mitä korkeampi luku, sitä nopeampi kiekko on. Nopeusluokitus on kuitenkin vain yksi osa kiekon ominaisuuksista, ja se ei kerro koko totuutta kiekon käyttäytymisestä lennon aikana.

Frisbeegolf liito

Liito tarkoittaa kiekon kykyä lentää pitkiä matkoja ilmassa. Liito riippuu useista tekijöistä, kuten kiekon nopeudesta, painosta ja aerodynamiikasta. Liiton aikana kiekko nousee korkealle ja lentää pitkään ilmassa. Liitoa arvioidaan yleensä välillä 1-7, ja mitä korkeampi luku, sitä pidempi aika kiekko lentää ilmassa.

Frisbeegolf vakaus

Vakaus tarkoittaa kiekon kykyä pitää linjaansa lennon aikana. Vakaampi kiekko lentää suoremmin, kun taas epävakaampi kiekko kääntyy enemmän sivulle lennon aikana. Vakaus arvioidaan yleensä välillä -2 – +2, ja negatiivinen luku tarkoittaa, että kiekko kääntyy enemmän oikealle (oikeakätiselle heittäjälle), kun taas positiivinen luku tarkoittaa, että kiekko kääntyy enemmän vasemmalle.

Frisbeegolf feidi

Feidi tarkoittaa kiekon lopullista liikettä lennon jälkeen. Feidin suunta on vastakkainen siihen suuntaan, mihin kiekko kääntyy lennon aikana. Negatiivinen feidi tarkoittaa, että kiekko kääntyy oikealle lennon jälkeen (oikeakätiselle heittäjälle), kun taas positiivinen feidi tarkoittaa, että kiekko kääntyy vasemmalle lennon jälkeen.